Niemand houdt van een waterig drankje, dus houd de stemming er op uw volgende feest of evenement in met deze gepersonaliseerde, metalen ijsblokjes. Deze leuke, praktische ijsblokjes zijn geweldig voor bars en restaurants, distilleerderijen en meer. Met een markeermiddel voor metaal of een systeem voor fiberlasermarkering lasergraveert u in een handomdraai roestvrijstalen ijsblokjes. Lees hier hoe we dat hebben gedaan.

Afbeelding downloaden

Benodigde materialen


We hebben een Fusion Pro 48 van 120 watt gebruikt:

Graveren: snelheid 30% // vermogen 100% // DPI 300 // Stucki-gravering


Stap 1: Voorbereiding

Spray een gelijkmatige laag metaalmarkeermiddel op het gewenste graveergebied van de ijsblokjes. Laat ten minste vijf minuten drogen. Als u een fiberlasersysteem heeft, kunt u deze stap overslaan. Download en importeer bovenstaande afbeelding in uw grafische software. Pas deze indien nodig aan.

illustraties voor lasergraveren van roestvrijstalen ijsblokjes

Stap 2: voorbereiden van het beeldmateriaal

Met de livecamera van de Fusion Pro kunnen we de afbeelding gemakkelijk op de juiste plek plaatsen via het Epilog Dashboard. Als u geen Fusion Pro heeft, moet u controleren of de afbeelding correct geplaatst is. Dit doet u door een omtrek rond de afbeelding te tekenen en deze naar de laser te sturen. Zet vervolgens de Red Dot Pointer aan via het bedieningspaneel van de machine. Houd de klep van de laser open terwijl u de test uitvoert en kijk hoe de Red Dot Pointer de omtrek tekent. Pas de afbeelding indien nodig aan in uw grafische software zodat deze op de juiste plek op de blokjes wordt getekend.

De Fusion Pro-camera gebruiken om illustraties te plaatsen op roestvrijstalen ijsblokjes

Stap 3: Taak naar de laser versturen

Verstuur de taak naar de laser met de juiste parameters voor het wattage van uw machine. U vindt de aanbevolen materiaalinstellingen in de handleiding van uw machine. Als u een metaalmarkeermiddel gebruikt, begin dan met een lage snelheid en hoog vermogen.

lasergraveren van roestvrijstalen ijsblokjes
roestvrijstalen ijsblokjes na personalisering
group of laser marked stainless steel ice cubes

Waar kunt u lasergegraveerde roestvrijstalen ijsblokjes verkopen?

  • Levensmiddelenwinkels en slijterijen
  • Online winkels
  • Gespecialiseerde cadeauwinkels
  • Restaurants en bars
  • Destilleerderijen


help desk software