Klanten kopen een laser vaak voor een of enkele specifieke toepassingen, zoals het personaliseren van gepoedercoate tumblers of het graveren van foto's. Maar doordat machines van Epilog Laser zo veelzijdig zijn, duurt het nooit lang voordat ondernemers nieuwe lasertoepassingen ontdekken die niet alleen handig zijn voor hun eigen bedrijf, maar die ze ook aan hun klanten kunnen aanbieden. Een goed voorbeeld daarvan is het lasergraveren van bordjes voor gebouwen. Laserbedrijven met winkelruimte kunnen niet alleen snel en gemakkelijk hun eigen bordjes maken, maar ook die van hun klanten. Instellingen zoals banken, hotels, ziekenhuizen en scholen hebben altijd bordjes nodig voor interne bewegwijzering. Dat is voor graveerders een ideale gelegenheid om hun productlijn uit te breiden. Denkt u over het lasergraveren van bordjes voor gebouwen? Bekijk dan onderstaand project voor informatie over laserparameters, materialen en volledige instructies!

Afbeelding downloaden

Benodigde materialen


We hebben een Fusion Pro 80w gebruikt:

Raster: snelheid 100% // vermogen 40% // DPI 300

Vector: Snelheid 50% // Vermogen 40% // 100F


Stap 1: voorbereiden van het beeldmateriaal

Open het ontwerpbestand en pas dit zo nodig aan. Onze voorbeeldbestanden bevatten plattegronden voor bedrijfsgebouwen, bordjes alleen voor personeel, instructies voor het afhalen van post enzovoorts.

Ontwerpbestanden voor het lasergraveren van bordjes

Stap 2: Voorbereiding

Plaats uw kunststof plaat in de laser. Als een Fusion Pro gebruikt, kunt u uw illustratie slepen en neerzetten op de plaats waar u wilt graveren.

weergave job manager met beeldbestanden voor bordjes

Voor andere machines dan de Fusion Pro stelt u het paginaformaat in op het formaat van uw kunststof en kiest u waar u uw bestanden wilt graveren. Als u zich zorgen over de positionering maakt, kunt u altijd een vectorvak rond elk ontwerp tekenen en ALLEEN die taak uitvoeren met de red dot pointer ingeschakeld en de klep open. Zo krijgt u een visuele indicator van waar elk bordje gegraveerd of gesneden gaat worden.

Stap 3: Taak naar de laser versturen

Als u klaar bent om te gaan snijden of graveren, verwijdert u het vak dat u zojuist getekend hebt en stuurt u de taak naar de laser.

lasergraveren van bordjes voor gebouwen

Stap 4: Assemblage

Nadat u de gekleurde kunststof hebt gegraveerd en gesneden, snijdt u de achterkant van doorzichtig kunststof op de vereiste grootte. Gebruik de afstandhouders om de twee delen met elkaar te verbinden en dan is uw lasergegraveerde en -gesneden bordje klaar!

lasergegraveerde bordjes voor gebouwen
lasergegraveerde bordjes voor gebouwen

Waar kunt u lasergegraveerde bordjes verkopen?

  • Hotels
  • Op school
  • Ziekenhuizen
  • Bibliotheken
  • Restaurants


help desk software