Kerst is een goed moment om een glas wijn te delen met vrienden. En wat is er nu beter om in de feeststemming te komen dan deze lasergesneden wijnadventsboom? Elke dag voorafgaand aan Kerstmis kunt u genieten van een nieuwe wijn of een oude favoriet. U kunt er ook voor kiezen de gegraveerde nummers achterwege te laten en de boom als een gewoon wijnrek te gebruiken.

Of u nu een wijnhandelaar bent die de boom gebruikt om uw producten te etaleren of de boom cadeau geeft, de lasergesneden wijnadventsboom is een fantastische aanvulling op uw huidige kerstversiering.

Bovendien kan dit ontwerpbestand worden geschaald naar bijna elk formaat en kunt u de boom verder aanpassen zodat er ook bierflessen, blikjes of miniflesjes in passen!

Lees verder hoe u zelf zo'n boom maakt!

Afbeelding downloaden


Benodigde materialen


We hebben een Fusion Pro 48 van 120 watt gebruikt:

Bomen van mdf

Graveren: DPI 600 // snelheid 100% // vermogen 80%

Vector: snelheid 6% // vermogen 100% // frequentie 50%

Kunststof sterren

Vector: snelheid 20% // vermogen 100% // frequentie 50%


Stap 1: uw hoofdmateriaal voorbereiden

Bereid uw mdf of hout voor op het laseren. Wij hebben voorgelakt mdf gebruikt, dus we hoefden alleen een kant van onze platen te maskeren om het oppervlak te beschermen tegen snij- en graveerresten. Als u onbewerkt materiaal gebruikt maar het eindproduct wilt verven, kunt u uw platen verven voordat u ze maskeert of de componenten schilderen nadat ze zijn uitgesneden.

Maskering aanbrengen op het oppervlak van het mdf

Stap 2: uw secundaire materiaal voorbereiden

Voor de sterren die aan de bovenkant van onze boom komen, hebben we vóór het lasersnijden dubbelzijdige tape op de achterkant van de kunststof aangebracht. Na het aanbrengen is de ongebruikte zijde van de tape beschermd met een folie die we later verwijderen. Als we de sterren uitsnijden met de laser, snijden we door zowel de kunststof als de zelfklevende laag. Dat betekent dat we een gelijkmatige zelfklevende laag over het hele oppervlak van onze sterren hebben. U kunt er ook voor kiezen de tape in deze fase over te slaan en pas aan te brengen nadat de sterren zijn uitgesneden. Maar als u ons voorbeeld wilt volgen, breng dan dunne, dubbelzijdige tape op de achterkant van uw kunststof aan voordat u gaat snijden met de laser.

Dubbelzijdige tape op de achterkant van de goudkleurige kunststof

Stap 3: het beeldmateriaal voorbereiden

Nadat u uw materialen hebt voorbereid, kunt u het ontwerp of het formaat van uw artwork aanpassen.

Adventsboombestanden in Illustrator

Stap 4: de onderdelen van de boom snijden en graveren

Omdat er voor de onderdelen van de boom twee platen materiaal nodig zijn, moet u twee taken uitvoeren. Stuur de taken naar de machine door ze af te drukken vanuit uw grafische software. Plaats de eerste plaat van uw hoofdmateriaal in de laser. Stel de brandpuntsafstand van de tafel in op het materiaal en voer de eerste taak uit voor de onderdelen van de boom. Maak na afloop het werkoppervlak leeg en plaats uw tweede plaat. Voer de tweede taak uit om de resterende onderdelen van de boom te maken.

De adventsboom wordt uitgesneden in de laser
Close-up van het lasersnijden van de gaten in de adventsboom

Stap 5: de sterren uitsnijden

Plaats uw kunststof in de machine. Druk de taak voor de sterren af vanuit uw grafische software. Stel de brandpuntsafstand van de tafel in op de kunststof en voer de taak uit.

Lasersnijden van gouden sterren uit dunne kunststof

Stap 6: verven en assemblage

Nadat uw onderdelen gegraveerd en gesneden zijn, brengt u enkele lagen verf aan op de cijfers in de boom. Als de verf droog is, verwijdert u de maskering.

Painting the numbers on the tree with acrylic paint
Removing masking after laser engraving

Then peel off the protective layer of the double-sided tape on the back of your stars and affix the stars to the top of your two main tree components.

Adhering the laser cut plastic star to the advent tree

Connect the main tree components using the base supports and the top connector.

Slotting the tree components into the base supports

Place the wine bottles into the tree and enjoy a very merry month!

Wine bottles in the completed advent tree.
The completed laser cut wine advent tree with wine bottles.
Happy Holidays from Epilog Laser!

Where can you sell laser cut wine advent trees?

  • To wine/liquor stores
  • Gespecialiseerde cadeauwinkels
  • To wineries, bars, or restaurants
  • Online winkels
help desk software