Hallo, dit is Ben van Epilog en welkom terug in de Epilog Studio. Het draait in deze editie van de Sample Club van Epilog helemaal om Halloween. We gaan een deurmat van kokos graveren met een boodschap en een speciaal, Halloween-achtig lettertype.

Afbeelding downloaden

Benodigde materialen


We hebben een Fusion Pro 32 van 80 watt gebruikt:

Kokos graveren

Graveren: snelheid 30% // vermogen 100% // Stucki-dithering // richting vanaf de onderkant


Informatie over het materiaal

Kokos is afkomstig van de buitenste schil van de kokosnoot. Deze duurzame, natuurlijke vezel wordt gebruikt in allerlei producten, zoals graanzakken, borstels, touw en deurmatten.

kokos schil kokosnoot ruw materiaal onbewerkt
kokos kokosnoot graanzakken
kokos borstels om kommen schoon te maken
kokos touw strengen netjes opgestapeld

Kokosmatten kunnen op allerlei manieren gepersonaliseerd worden, bijvoorbeeld met seizoensthema's, abstracte patronen of achternamen. Zo kunnen ze nieuwe inkomstenstromen genereren voor uw bedrijf.

kokos deurmat feestdagen pompoenthema
achternaam kokos deurmat lasergraveren

Gratis lettertypen vinden

Terwijl onze machine opstart, vertel ik even wat meer over het gebruikte Halloween-lettertype van Dafont.com. Dafont is een van de populairste websites voor gratis lettertypen en beschikt over duizenden lettertypen, onderverdeeld in honderden thema's. Door die themacategorieën is het supereenvoudig om een lettertype te vinden dat precies past bij het project dat u in gedachten heeft. In de videobeschrijving of onderaan de pagina vindt u een link naar het lettertype dat we hebben gebruikt.

dafont website gratis lettertypen voor laserprojecten
dafont gratis halloween-lettertypen voor laserprojecten

Aan de slag

First, let’s load our 24” x 18” (610 x 457mm) coir doormat into our Fusion Pro 32 80-watt laser. Once our material is seated properly into our machine, we’ll use the manual focus feature to bring the material into focus.

de kokosmat in de fusion pro laser plaatsen
de fusion pro scherpstellen op de dikte van de kokosmat

Bestandsinformatie & voorbereiding voor het printen

Dit projectbestand is beschikbaar in verschillende formaten (CDR, AI, PDF en EPS), dus kijk in de map met downloads om het bestand van uw keuze te vinden.

artwork halloween deurmat bestandsopties in zip

In CorelDRAW, we’ve set up our page width and height to match that of the 24" x 18" (610 x 457mm) coir doormat and typed out our Halloween themed phrase, Trick or Treat, Wipe Your Feet. We then applied the CF Halloween font from Dafont.com to the text.

halloween-afbeelding coreldraw voor kokosmat

Daarna drukken we ons bestand af naar de laser. We hebben de Epilog Engraver als printer geselecteerd en drukken het projectbestand af naar het Epilog Dashboard, waar we onze materiaalparameters en andere instellingen toepassen.

halloween-deurmat van kokos afdrukken vanuit coreldraw

Printproces en laserparameters

In het Epilog Dashboard valt direct de live IRIS-cameraweergave van de Fusion Pro op van de kokosmat op het werkoppervlak. De IRIS-camera maakt deel uit van alle Fusion-systemen. Met deze unieke Epilog-functie kunt u uw afbeeldingen snel verslepen naar de plek waar u ze op het product wilt hebben en ze vervolgens op exact die locatie afdrukken.

iris-cameraweergave afbeelding overlay kokos deurmat

Voor dit voorbeeld gebruiken we de uitgangspositie linksboven en de linialen om onze CorelDRAW-pagina en afbeelding uit te lijnen op de kokosmat.

blanco kokosmat in linkerbovenhoek

In het Epilog Dashboard stellen we de parameters voor het kokosmateriaal in.
Opmerking: afhankelijk van de configuratie en het wattage van uw Epilog Laser-systeem raden we u aan om het graveren een paar keer te testen om de instellingen voor uw lasermachine te optimaliseren.

Graveerinstellingen (kokos deurmat)
Machine: 80 watt CO2 Fusion Pro
Snelheid 30% vermogen100% Frequentie100%
(We adviseren de instellingen voor 'Hout: diep graveren' te gebruiken die vooraf in het Epilog Dashboard zijn geladen en in de handleiding van uw machine worden vermeld.)
Epilog Dashboard IRIS-cameraregistratie gelaatsscherm bestand

Nadat we de materiaalparameters en Fusion-laserinstellingen hebben geconfigureerd, wordt de doorlooptijd van elk proces weergegeven in het deelvenster Processen. De totale doorlooptijd van het project staat in de linkerbenedenhoek van het Epilog Dashboard en op het Configuratiescherm wanneer het wordt afgedrukt op de laser. De doorlooptijd van het project is een waardevol hulpmiddel voor bedrijven die uurprijzen hanteren om de workflow van lasers efficiënt te beheren en snel prijsopgaven voor klanten te generen.

weergave epilog dashboard doorlooptijd proces
weergave epilog dashboard totale doorlooptijd project

Op de lasersnijder

Nadat de parameters zijn toegepast en de afbeelding is afgedrukt naar onze laser, hoeven we op de laser alleen nog op de knop 'Go' te drukken om onze kokos deurmat te graveren.

control panel job select list display information
control panel job running display information

Met een toonaangevend bewegingscontrolesysteem en de hoogste graveersnelheden in de branche brengt de Fusion Pro het project met de kokos deurmat snel tot een goed einde. En kijk eens naar het contrast van die markering!

voortgang graveren halloween-deurmat in de fusion pro 1
 voortgang graveren halloween-deurmat in de fusion pro 4
voortgang graveren halloween-deurmat in de fusion pro 5
voortgang graveren halloween-deurmat in de fusion pro 6
eindresultaat halloween-deurmat van kokos op werkoppervlak fusion pro

Toepassing van de gepersonaliseerde kokos deurmat

Klaar! Een leuke, feestelijke deurmat om elke drempel of voordeur dit jaar met Halloween mee te versieren.

gegraveerde halloween-deurmat voor de deur


help desk software