Welkom terug in de Epilog Studio! Deze keer hebben we het over persoonlijke beschermingsmiddelen en maken we een snel te snijden en samen te stellen gelaatsscherm van acryl. Deze schermen zijn bedoeld voor mensen die tijdens de COVID-19-pandemie in de frontlinie werken.

As an alternative to PETG plastic, we’ll be using thin flexible clear acrylic, and we've included various vendors below.

We willen Jason Reizner van het Bauhaus Form + Function Lab aan de Bauhaus-Universität Weimar in Duitsland bedanken voor het Creative Commons-ontwerpbestand voor de Bauhaus Uni Visor. Dit bestand bevat een tweedelige hoofdband aangepast voor kleinere lasers met een werkoppervlak van 610 x 305 mm (24" x 12") en bijbehorende montage-instructies.

 

Afbeelding downloaden

Benodigde materialen


We hebben een Fusion Pro 32 van 80 watt gebruikt:

Snijden van acryl

Vector // snelheid 20% // vermogen 100% // frequentie 100%


Aan de slag

Voor dit project gebruiken we onze Fusion Pro-lasermachine met IRIS-cameraregistratietechnologie. We plaatsen eerst de Crystal Gloss-acrylplaat van 60 cm x 30 cm (24" x 12") in de lasermachine.

Fusion Pro Lasermachine 80 Watt 32 x 20
transparante glanzende acrylplaat op laseroppervlak

Vervolgens stellen we de machine scherp op het materiaal met de Auto Focus-functie.

auto focus lasermachine op transparant acryl

Bestandsinformatie & voorbereiding voor het printen

Dit projectbestand is beschikbaar in verschillende formaten (CDR, AI, PDF en EPS), dus kijk in de map met downloads om het bestand van uw keuze te vinden.

Bestandstypen Bauhaus Uni Visor-bestand in Adobe Illustrator

Nu het snijbestand is geopend in onze ontwerpsoftware, ziet u dat er twee verschillende varianten zijn van de hoofdband voor het gelaatsscherm. Voor variant A zijn een grotere laser en een grotere acrylplaat nodig, terwijl variant B is aangepast voor kleinere lasers en een acrylplaat van 60 cm x 30 cm (24" x 12").

Bauhaus Uni Visor-bestand in Adobe Illustrator

Voordat we deze taak naar de laser printen, selecteren we de onderdelen die we nodig hebben en plaatsen we deze in een nieuw bestand, ingesteld op een kunststofplaat van 60 cm x 30 cm (24" x 12"). Vervolgens converteren we al onze snijlijnen naar één kleur, in dit geval zwart.

de onderdelen voor printen en snijden isoleren alle lijnen converteren naar zwart voor het lasersnijden

Printproces en laserparameters

Nu we alle onderdelen in een nieuw bestand hebben geplakt en alle lijnen naar één kleur hebben geconverteerd, kunnen we de snijlijnen naar de laser printen en de benodigde instellingen toepassen om de onderdelen voor het gelaatsscherm uit te snijden.

printdialoogvenster adobe illustrator voor gelaatsscherm

In de Epilog Software Suite stellen we het Process Type (Procestype) in op Vector, de snelheid op 20%, het vermogen op 100% en de frequentie op 100%. Vervolgens printen we het bestand naar de laser om te beginnen met snijden. Afhankelijk van de configuratie en het wattage van uw Epilog Laser-systeem, de dikte van het materiaal en het type materiaal dat u gebruikt, raden we u aan om het snijden een paar keer te testen om de instellingen voor uw lasermachine te optimaliseren.

Snij-instellingen (acryl)
Machine: 80 watt CO2 Fusion Pro
Snelheid20% vermogen100% Frequentie100%
(Controleer de aanbevolen materiaalinstellingen in de handleiding van uw machine.)
Epilog Dashboard IRIS-cameraregistratie gelaatsscherm bestand Epilog Dashboard omtrek-instellingen voor gelaatsscherm van acryl

Op de lasersnijder

Op het lasersysteem selecteren we onze lasertaak met behulp van het touchscreen op het bedieningspaneel. Daarna drukken we op de startknop om te beginnen met het uitsnijden van de onderdelen.

druk op startknop op het bedieningspaneel voor het gelaatsschermbestand
instellingen en omtrekken voor snijden van gelaatsscherm van acryl

De lasermachine snijdt de onderdelen voor de tweedelige hoofdband en het gelaatsscherm in no time uit de dunne, transparante acrylplaat.

samenvoegen van acryl hoofdband en gelaatsscherm deel 1
samenvoegen van acryl hoofdband en gelaatsscherm deel 2
samenvoegen van acryl hoofdband en gelaatsscherm deel 5
samenvoegen van acryl hoofdband en gelaatsscherm deel 6

Voorbereiding en montage volgens Bauhaus

Zodra de onderdelen van het gelaatsscherm uit acryl zijn gesneden, halen we ze van het laseroppervlak en verwijderen we de beschermlaag van de drie onderdelen.

verwijderen beschermlaag van acrylzijde1
verwijderen beschermlaag van acrylzijde2
beschermlaag verwijderd van alle drie de acrylonderdelen

Nu de beschermlaag is verwijderd, kunnen we ons scherm in elkaar zetten volgens de montage-instructies van Bauhaus.

bauhaus assembly guide pdf instructions

For the two-part headband section, begin by combining the two headband pieces together and locking them in with the locking tab.

face shield head band assembly part 1
face shield head band assembly part 2
face shield head band assembly lock part 3

Once we have the headband pieces connected, we’ll insert the headband through the face shield holes and utilize the Bauhaus instructions from this point forward to complete assembling the face shield.

samenvoegen van acryl hoofdband en gelaatsscherm deel 1 samenvoegen van acryl hoofdband en gelaatsscherm deel 2

You may need to test fit the headband and make adjustments for the user, but once fitted properly, the headband should sit comfortably, as shown here.

ppe-acrylic-face-shield-side-view-assembled
ppe-acrylic-face-shield-back-headband-view-assembled

And there you have it! A PPE face shield quickly created with an inexpensive sheet of thin acrylic and an Epilog Laser machine. Thanks for watching, and please stay safe and healthy

covid-19 ppe face shield mask completed by Epilog Laser


help desk software