Stadsplattegronden lasersnijden en -graveren (Adobe Illustrator)

Informatie over het maken en voorbereiden van stadsplattegronden in Adobe Illustrator om te lasersnijden en -graveren.

Lasergegraveerde of -gesneden stadsplattegronden zijn gemakkelijk te maken en kunnen snel uitgroeien tot een interessante nieuwe aanvulling op uw populaire lasergegraveerde en -gesneden producten. Maak uw eigen lokale stadsplattegronden en lasergraveer ze op snijplanken, marmeren tegels en kleine tafeltjes of maak lasergesneden versies van papier, hout of acryl, of hang ze op als wanddecoratie. De mogelijkheden en combinaties van materialen zijn eindeloos!

Opmerking: deze tutorial is ook beschikbaar voor CorelDRAW.

Beeld stadsplattegrond vastleggen

 1. Maak om te beginnen op snazzymaps.com een eigen kaart om te lasergraveren of -snijden. Een account aanmaken is niet vereist, maar als u verschillende kaarten voor klanten of vrienden wilt maken, kunt u met een account kaarten en aangepaste stijlen bewaren voor later gebruik. Bovendien is het helemaal gratis!

 2. Op de website Snazzy Maps klikt u boven in het scherm op de knop 'Build a map'.

 3. Nu gaan we een aangepaste kaart maken. Klik om te beginnen onder 'Style' op de knop 'Choose a Snazzy Maps style'.

 4. In het zoekveld typt u Epilog en vervolgens klikt u op de zoekknop.

 5. Selecteer de stijl 'Epilog Laser – Laser Cut Maps' in het resultatengedeelte door op de optie te klikken en vervolgens onder aan de pagina op 'Apply Style' te klikken.

 6. Klik nu op de optie 'Size & Location' in het 'Build a Map'-paneel.

 7. In het gedeelte 'Size' wijzigt u de optie 'Height' in 100%.

 8. Klik in het gedeelte 'Center Location' op de knop 'Or search for a location' onder de coördinaten voor latitude en longitude.

 9. Vul de plaatsnaam in en druk op de entertoets of selecteer uw plaats uit de vervolgkeuzelijst.

 10. In het gedeelte 'Zoom Level' stelt u de 'Zoom' in op 13 en klikt u vervolgens op 'Apply Changes'. Misschien moet u dit aanpassen aan de totale grootte van de stad waarmee u werkt en de uitsnede die u uiteindelijk wilt. U kunt het 'Zoom Level' later aanpassen door het scrollwiel van uw muis op de kaart te gebruiken.

 11. Voor deze kaart hebben we het gedeelte 'Markers' niet nodig, maar we bespreken een handige toepassing die u misschien van pas komt. Klik op het gedeelte 'Markers' voor een korte rondleiding en ideeën voor het gebruik ervan.

 12. Het gedeelte 'Markers' bevat een 'Name', een 'Location' en een 'Icon'-stijl waarmee u zelf locaties op uw kaart kunt aangeven. Zo zouden we markeringen kunnen toevoegen voor thuis, favoriete restaurants, een trouwlocatie enzovoorts om een kaart te personaliseren.

 13. Klik op 'Cancel' om het gedeelte 'Marker' te verlaten.

 14. Klik vervolgens op 'Advanced Settings'.

 15. De meeste instellingen in dit gedeelte hebben betrekking op het gebruik van kaarten op een website, dus de meeste kunt u negeren. Klik in het gedeelte 'Controls' op het keuzerondje naast 'Hide all controls'. Dat maakt het gemakkelijker om een afbeelding van de kaart vast te leggen. Klik vervolgens op 'Apply Changes'.

 16. Klik nu op de knop 'Hide Panel' aan de rechterkant van het 'Build a Map'-paneel.

 17. Nu zijn we klaar om een afbeelding van de kaart vast te leggen, waarmee we later in Adobe Illustrator een vectortracering gaan maken.

 18. Open het Knipprogramma in Windows.

 19. Selecteer de optie 'New'.

 20. Klik en sleep de muis vanaf de bovenkant van de kaart op het scherm om een knipselopname (schermafbeelding) van de kaart te maken.

 21. Klik vervolgens op de optie 'opslaan' (schijfpictogram) boven in het scherm.

 22. Geef het bestand een naam, kies in de 'Save as type'-vervolgkeuzelijst de optie '.PNG' en klik op 'Save'. (Opmerking: de bestandsindeling '.PNG' levert de beste afbeelding zonder veel compressie op voor de vectortracering in Illustrator.)

 23. Tot slot gaan we de kaart voorbereiden voor het lasergraveren of -snijden met uw Epilog Lasersysteem. We gebruiken Adobe Illustrator om een vectortracering van onze schermafbeelding te maken en daar een kader en een plaatsnaam aan toe te voegen.

Vectortracering - Adobe Illustrator (Windows)

 1. Open Adobe Illustrator, maak een nieuwe pagina en selecteer de optie 'Place' in het menu 'File' boven in het scherm (Ctrl + Shift + P).

 2. Ga in het bestandsbrowservenster naar de locatie waar u het kaartknipsel hebt opgeslagen, klik op het .PNG-bestand en klik op de knop 'Place'.

 3. Klik ergens op de pagina om de illustratie te plaatsen.

 4. Terwijl de illustratie is geselecteerd, klikt u boven in het scherm op het menu 'Window' en vervolgens op 'Image Trace' om het 'Image Trace'-paneel te openen.

 5. Wijzig in het 'Image Trace'-paneel de volgende instellingen:

  1. Wijzig 'Preset' in 'Black and White Logo' (dit wijzigt in 'Custom' als u de andere instellingen bewerkt)

  2. Stel 'Threshold' in op 150

  3. Klik op 'Advanced' om de geavanceerde opties te openen

  4. Stel 'Paths' in op 100%

  5. Stel 'Corners' in op 100%

  6. Stel 'Noise' in op 1 px

  7. En schakel 'Ignore White' in

 6. Klik vervolgens op de knop 'Expand' in de besturingsbalk boven in het scherm om het live voorbeeld van de 'Image Trace' te voltooien.

 7. Met de 'Rectangle'-tool gaan we nu het kader rond de kaart maken.

 8. Selecteer de 'Rectangle Tool (M)' en teken een rechthoek over de stadsplattegrond. Zorg ervoor dat de rechthoek net binnen de buitengrenzen van de kaart blijft.

 9. Terwijl de rechthoek nog geselecteerd is, verandert u de 'Rectangle Fill'-kleur in 'none' en 'Stroke' in zwart met behulp van de opties in de besturingsbalk boven aan het scherm.

 10. Open het 'Stroke'-paneel (Ctrl + F10) door 'Window' / 'Stroke' te selecteren in het menu boven in het scherm, stel de 'Weight' van de lijn in op 0,75 inch (of 54 pt) en selecteer 'Align Stroke to Outside' naast 'Align Stroke'.

 11. Nu gaan we een kader voor de plaatsnaam maken. Selecteer de 'Rectangle'-tool en teken een rechthoek vanaf de binnenkant van de benedenhoek van het kader rond de stadsplattegrond. Plaats de bovenkant van de tekstkaderrechthoek zo dat die overlapt met de onderkant van het kaartkader. Deze rechthoek wordt het kader voor de plaatsnaam.

  (Opmerking: als u 'Smart Guides' inschakelt en 'Snap to Point' aanzet, kunt u de rechthoeken gemakkelijker uitlijnen in deze stap.)

 12. Nu gaan we de tekst voor de plaatsnaam maken. Een versmald vet lettertype past goed bij dit ontwerp en daarom kiezen we 'Helvetica Condensed Black' voor dit voorbeeld. Selecteer de 'Text'-tool, klik in het zoekveld 'Font Name' in de besturingsbalk boven in het scherm, typ 'Helvetica Condensed Black' en druk op de entertoets. Als u Helvetica niet hebt, zijn Arial en Myriad Pro goede alternatieven.

 13. Terwijl het gereedschap Tekst nog steeds is geselecteerd, klikt u in het tekstkader dat u in een eerdere stap hebt gemaakt, typt u de plaatsnaam in hoofdletters en past u de grootte aan zodat er ongeveer . 5 ” tot 1 ” ruimte tussen de tekst en het kader aan weerszijden van de tekst. Plaats de tekst vervolgens zo dat de bovenkant van de tekst de onderkant van het kaartframe enigszins overlapt.

 14. Maak nu een kopie van de plaatsnaam en sleep die naar de zijkant. We gaan de kopie van de plaatsnaam in een latere stap gebruiken om de staart van de komma terug in de illustratie te zetten nadat we de tekst en het kader hebben gecombineerd.

 15. Terwijl de tekst geselecteerd is, converteert u de tekst naar contouren door in het menu boven in het scherm 'Type' / 'Create Outlines (Ctrl + Shift + O)' te selecteren.

 16. Gebruik de 'Direct Selection'-tool om het tekstkader te selecteren en sleep de onderkant van het kader omhoog zodat het overlapt met de onderkant van de tekstobjecten.

 17. Met de 'Selection'-tool selecteren we vervolgens zowel het kaartkader als het tekstkader om een contour van het kader te maken. Terwijl de 'Selection'-tool geselecteerd is, houdt u de shifttoets ingedrukt en klikt u op beide kaders. Selecteer nu 'Object' / 'Path' / 'Outline Stroke' in het menu boven in het scherm om de kaders te converteren naar contourobjecten.

 18. Nu alle objecten van de stadsplattegrond voltooid zijn, hoeft u ze alleen nog maar met 'Unite' samen te voegen. Gebruik de 'Selection'-tool om alle objecten van de stadsplattegrond te selecteren en ga naar 'Window' / 'Pathfinder (Ctrl + Shift + F9)' om het 'Pathfinder'-paneel te openen.

 19. Klik in het 'Pathfinder'-paneel onder 'Shape Modes' op de optie 'Unite' om alle vectorobjecten te combineren.

 20. Tot slot gaan we de staart van de komma terugzetten met behulp van de 'Exclude'-functie. Verwijder allereerst alle tekens behalve de komma uit de kopie van de plaatsnaam die u in een eerdere stap hebt gemaakt.

 21. Selecteer nu de komma en converteer die naar contouren door in het menu boven in het scherm 'Type' / 'Create Outlines (Ctrl + Shift + O)' te selecteren.

 22. Klik en houd de 'Pen'-tool in het 'Tools'-paneel ingedrukt om verborgen toolopties weer te geven en selecteer de optie 'Delete Anchor Point Tool'.

 23. Klik nu op de bovenste 3 knooppunten van de komma om het bovenste deel van de komma te verwijderen, zodat alleen de staart overblijft.

 24. Gebruik de 'Selection'-tool en plaats de staart van de komma net onder de komma die aan het stadsplattegrondkader is vastgemaakt.

 25. Selecteer zowel de illustratie van de stadsplattegrond als de staart van de komma met de 'Selection'-tool en klik in het 'Pathfinder'-paneel onder 'Shape Modes' op de optie 'Exclude' om het object uit het kader te knippen.

 26. Indien u de illustratie wilt graveren, bent u nu klaar. Als u een versie van de kaart wilt uitsnijden met uw Epilog Lasersysteem, verandert u de 'Fill'-kleur in 'None' en de 'Stroke'-kleur in zwart, en stelt u tot slot de 'Stroke Weight' in op 0,001 inch.Geïnteresseerd in een Epilog Laser-machine? Vul het formulier op deze pagina in en ontvang een brochure met onze volledige productlijn en snijvoorbeelden. Voor meer informatie kunt u ook onderstaand nummer bellen.


Telefoon: 030-7602998

Vraag gratis brochure & voorbeelden aan

Ontvang brochures, voorbeelden en meer informatie van ons of uw lokale distributeur.

*
*
*
*
help desk software