Wat heb ik nodig voor mijn lasermachine?

Weet welke software en apparatuur u nodig heeft om aan de slag te gaan met uw lasermachine.


De laserapparatuur van Epilog is zeer gebruiksvriendelijk, zodat en u gemakkelijk aan de slag kunt met een van onze machines. Als u een lasersysteem installeert, zijn er nog enkele andere zaken die u moet hebben of aanschaffen. Het is belangrijk dat u weet wat deze items zijn, zodat u ze op de juiste manier in uw budget en werkruimte kunt integreren. Hier bekijken we wat u nodig heeft om een lasermachine in uw huidige bedrijf te integreren.

Om aan de slag te gaan met uw lasermachine, moet u ook beschikken over een computer, een grafisch softwareprogramma, een afzuiginstallatie en de accessoires die u voor uw machine kiest.


 • lasermachine
 • Een machine met een hoger wattage graveert en snijdt sneller dan een systeem met een lager wattage. Met een hoger wattage kunt u ook door dikkere materialen snijden. Alle Epilog-lasers zijn luchtgekoeld, waardoor er geen behoefte is aan een apart extern waterreservoir, slangen of recirculatiepomp.


 • computer
 • U heeft een computer nodig zodat u kunt werken met uw grafische software en het Epilog Laser-softwarepakket waarmee u uw laser bestuurt. Vanaf uw computer maakt en/of print u uw illustratie en configureert u de laser om de door u gewenste snij- en graveerresultaten te verkrijgen. Alle nieuwe Epilog-systemen zijn compatibel met Windows 10, 8 en 7. We raden de volgende hardwarespecificaties aan voor lasertoepassingen.

  RAM (Random Access Memory)

  RAM bepaalt hoeveel uw computer op elk moment kan doen. Meer RAM staat over het algemeen gelijk aan meer efficiëntie. De meeste computers worden geleverd met ten minste een paar gigabyte RAM, maar om lasergerelateerde software uit te voeren, moet u ervoor zorgen dat u minstens over 512 MB RAM beschikt.

  Processorsnelheid

  De snelheid van uw processor beïnvloedt hoe snel uw software werkt. Een snellere processor zorgt ervoor dat uw software goed presteert, zodat u meer taken in minder tijd kunt uitvoeren. Processorsnelheden worden aangegeven in gigahertz (GHz). U heeft minstens een processor van 2,0 GHz nodig.

  harde schijf

  Dit is het permanente geheugen in uw computer, waarop u uw illustratiebestanden opslaat en waarop u uw grafische software en het Epilog Laser-softwarepakket installeert. Hoeveel ruimte u nodig heeft, hangt af van het aantal bestanden waarmee u werkt. Sommige gebruikers vinden dat een harde schijf nooit groot genoeg kan zijn, maar voor de meeste lasertoepassingen zal een harde schijf van 20 of 30 GB voldoende zijn voor jaren aan opslag.


 • Grafische software
 • Als u met uw laser werkt, stuurt u grafische bestanden naar de machine door ze af te drukken vanuit een grafisch softwareprogramma. Epilog heeft een open architectuur, wat betekent dat u niet gebonden bent aan software van een bepaald merk en dat u bijna elk grafisch Windows-programma kunt gebruiken. De meeste Epilog Laser-operators gebruiken CorelDRAW, maar u kunt ook Adobe Illustrator, AutoCAD of een ander programma gebruiken waarmee u al vertrouwd bent.


 • Afzuigventilator
 • Bij het snijden en graveren met een laser ontstaan rook en restmateriaal als de laser het te bewerken materiaal wegbrandt. Voor de gezondheid en de veiligheid van de gebruiker van der laser en de mensen in de buurt moet de lucht uit het systeem afgezogen worden. De afgezogen lucht kan naar buiten naar een draagbaar filtersysteem worden afgevoerd.

  Afzuigventilator...

  De eenvoudigste manier om lucht uit uw laser af te zuigen, is het aansluiten van een afzuigventilator via ventilatieslangen. Deze ventilator zuigt lucht uit de machine en blaast die vervolgens door ventilatieslangen naar buiten. Een eenvoudige opstelling kan de luchtstroom rechtstreeks naar buiten leiden, terwijl sommige meer geavanceerde opstellingen de afzuiging verbinden met een groter luchtstroomsysteem. Hoe u het aanpakt, hangt af van uw werkplek en uw budget. Wij adviseren u om een HVAC-deskundige te raadplegen om te bepalen hoe u het beste een afzuigoplossing in uw werkplaats kunt integreren en om te controleren of u voldoet aan de plaatselijke voorschriften. Als u de lucht niet naar buiten kunt afvoeren, moet u een draagbare filtereenheid kopen, die we hieronder bespreken.

  ... of een filtereenheid

  Een filtersysteem is een op zichzelf staande afzuiginstallatie die via ventilatieslangen lucht aanzuigt uit het werkgebied van de laser en door een filter blaast die schadelijke deeltjes opvangt. Deze installaties zijn veel mobieler dan andere afzuigsystemen, dus als u van plan bent met uw laser te reizen of hem vaak te verplaatsen, kan een filtratiesysteem voor u de juiste keuze zijn. Als u lucht naar buiten kunt afvoeren, hebt u deze optie niet nodig. Maar als u van plan bent een draagbare filterinstallatie te gebruiken, kan uw regionale of plaatselijke Epilog-distributeur u een fabrikant en model aanbevelen.


 • Optionele accessoires
 • Afhankelijk van het lasersysteem dat u kiest, hebben wij een aantal accessoires beschikbaar. Deze accessoires breiden de mogelijkheden van uw machine uit en openen de deuren naar nieuwe productiemogelijkheden. Hieronder volgt een selectie van populaire accessoires.

  Vector Cutting Grid

  Epilog Laser-machines worden standaard geleverd met een graveertafel. Als u met de laser wilt snijden, heeft u ook een vectorsnijrooster nodig. Het ontwerp van het snijraster minimaliseert de hoeveelheid werktafeloppervlak dat in contact komt met uw materiaal. Dit vermindert de opbouw van restmateriaal en minimaliseert vlamterugslag die het gevolg kan zijn van het feit dat de laser door uw materiaal snijdt en aan de andere kant op een vlak oppervlak stuit. Maak bij het lasersnijden gebruik van een vectorsnijraster om schoner en veiliger te kunnen snijden.

  Air Assist-luchtcompressor

  This is a popular feature that blows a constant stream of air at the point where the laser focuses and burns away material. This reduces possible flare-ups from combustible materials, reducing leftover residue and allowing you to run the laser slower to cut through thicker materials. Some of our machines have built-in air assist compressors, such as the Fusion Pro 48, while others require an external compressor to be attached. We highly recommend an air assist compressor if you are planning on cutting with your laser.

  Machines in the Fusion Edge Series have been pre-plumbed for Air Assist so that all you need to do is to attach a small compressor pump to the back of the machine. The pump can either be purchased through your Epilog representative or you can connect your existing compressed air supply to the receptacle at the back of the machine.

  Rotary Attachment

  Als u glazen, mokken, wijnflessen en andere cilindrische voorwerpen wilt graveren, heeft u een rondgraveermodule nodig. Met een rondgraveermodule plaatst u uw product op de rollers. De laser roteert het object vervolgens automatisch terwijl hij graveert, waardoor u haarscherpe, nauwkeurige gravures krijgt op cilindrische oppervlakken.

  PhotoLaser Plus

  PhotoLaser Plus (PLP) is een softwarepakket waarmee u uw fotogravure naar een hoger niveau kunt tillen door foto's gemakkelijk te bewerken voor het graveren op alle soorten materialen. Het graveren van foto's is een zeer populaire lasertoepassing en PLP kan u helpen fotogravures van de hoogst mogelijke kwaliteit te creëren. Bekijk deze videotutorial om PLP in actie te zien.

  Hoewel de lasermachine het belangrijkste instrument is bij het opzetten van uw snij- en graveerdiensten, is het belangrijk te overwegen welke extra componenten u op korte of lange termijn nodig zult hebben om uw opstelling te verbeteren en uw succes te waarborgen.

  Is het moment aangebroken om lasergraveer- en -snijdiensten in uw bedrijfsvoering op te nemen? Neem vandaag nog contact op met Epilog voor een demo zodat u onze systemen in actie kunt zien!

  Telefoon: 030-7602998

help desk software