Textiel en kleding personaliseren met een lasermachine

Textiel en materiaal zoals fleecestof, denim en leer kan heel goed bewerkt en gepersonaliseerd worden met een lasermachine, zowel door het materiaal te snijden als door uw ontwerpen direct op het kledingstuk aan te brengen. Dankzij hun ongelooflijke precisie, kunnen lasers zelfs de meest ingewikkelde patronen en details aanbrengen in vele uiteenlopende stoffen. En hoewel sommige stoffen er op het eerste gezicht nogal dun of breekbaar uit lijken te zien, zijn ze vaak wel degelijk geschikt om direct gegraveerd te worden zonder daarbij de stevigheid van het materiaal aan te tasten.

Graveer leren boekenleggers met een persoonlijke boodschap, snij appliqués en maak er unieke badges mee, en breng uw logo of motto op uw bedrijfskleding aan. Welke toepassing u ook in gedachten hebt, een Epilog Laser-machine helpt u uw textielproject te verwezenlijken, van concept tot realiteit.

Lasergesneden trofee van acryl

Wat kunt u maken?

Stof is uitermate geschikt voor lasergraveren en -snijden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Of u nu een leren portemonnee versiert, transferpapier snijdt om er t-shirts mee te bedrukken of fleecetruien bewerkt voor een speciaal bedrijfsuitje, Epilog-machines kunnen op talloze verschillende manieren worden toegepast in de mode-, textiel- en kledingbranche.

De kracht van veelzijdigheid

Omdat stof en textiel zulke laservriendelijke materialen zijn, kunt u ze gemakkelijk in uw huidige productlijn opnemen en er nieuwe inkomstenstromen mee aanboren. Met een lasermachine kunt u bijvoorbeeld leren onderzetters snijden en personaliseren, canvas boodschappentassen etsen en ook fleecedekens, -hoodies en -hoeden van een gravure voorzien. Een groot aantal van deze stoffen kunt u niet alleen direct graveren, maar ook met precisie snijden. Met een Epilog Laser-machine kunt u snel en eenvoudig appliqués van keperstof, leren labels voor hoeden en pvc-vrije transfers lasersnijden, en nog veel, veel meer!

Afbeeldingen die opvallen

Vele stoffen zorgen voor een mooi kleurcontrast wanneer u ze lasergraveert. Fleece- en microvezels zien er meestal wat donkerder uit, terwijl denim en stevige katoen juist een wat gebleekt uiterlijk krijgen. We raden u aan om zoveel mogelijk stoffen en instellingen uit te proberen om al doende uit te vinden wat u het mooiste vindt!

Combineer snijden met graveren

Vele stoffen zijn geschikt voor zowel snijden als graveren. U kunt leren labels bijvoorbeeld eerst graveren met de lasermachine en ze daarna op de specifieke maat van o.a. hoeden, rugzakken, tassen, etc laten snijden. Transferpapier is ook een zeer populaire onderlaag die zich heel goed voor graveren zowel als snijden leent. Door transferpapier in de machine te graveren, hoeft u de transfers later niet meer te pellen. U kunt er bovendien prachtige, gedetailleerde ontwerpen mee maken.

Ontdek

Van leer tot keperstof, katoen tot fleece, en nog vele andere stoffen en materialen: stof en textiel worden steeds populairder als graveermateriaal. Vergeet vooral niet onze Sample Club-pagina te bezoeken. Hierop wordt een aantal populaire onderlagen besproken (inclusief stof en textiel), kunt u gratis ontwerpen downloaden en krijgt u stapsgewijze instructies aangeboden voor het werken met textiel!

Werken met transferpapier

Met een lasermachine kunt u niet alleen direct op stof en textiel graveren, u kunt hem ook gebruiken voor het graveren van transfermateriaal. Dit is sneller, schoner en goedkoper dan zeefdruk. Bekijk de video hieronder en ga naar de Sample Club-pagina voor meer informatie over hoe dit in zijn werk gaat.

Eenvoudig in gebruik

Het is net zo eenvoudig als 1 - 2 - 3 . Omdat onze lasermachines ongeveer hetzelfde werken als een standaardprinter, houden ze uw workflow eenvoudig.

icoon lasermachine

Ontwerp

Open een nieuwe pagina in uw grafische software. Importeer of creëer uw eigen ontwerp.

icoon lasermachine

Instellen

Stuur uw ontwerp naar de laser. In de printdriver wordt u gevraagd om de gewenste laserparameters te kiezen. U kunt ook instellingen kiezen voor een bepaald materiaal, uit de uitgebreide database van Epilog.

icoon lasermachine

Laser

Kies uw bestand op de laser, leg het graveermateriaal in de machine, sluit de deur en druk op "GO". De laser doet de rest!

Aanbevolen machines

Moet u met grote lappen stof werken? Of met aparte, kleine stukjes stof? Waar u ook mee werkt, we hebben een machine voor uw toepassing. Misschien voldoen de volgende machines wel aan uw specifieke eisen, of bekijk onze volledige productlijn hier.

Wat kan een laser nog meer?

Lasers zijn veelzijdige machines die geschikt zijn voor veel materialen en gebruikt kunnen worden om bijna elk project een uniek tintje te geven. Bekijk enkele andere populaire lasertoepassingen.

help desk software