Kunststof markeren met een laser

Een Epilog-fiberlaser voor het markeren van kunststof biedt de perfecte oplossing voor het aanbrengen van streepjescodes, serienummers en logo's op kunststof onderdelen. Onze markeersystemen voor kunststof zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zodat u grote onderdelen per stuk kunt markeren of een mal met onderdelen op de tafel kunt leggen om ze met honderden tegelijk te graveren.

Door het gebruik van de ytterbium-fiberlasertechnologie (1062 nm) kan de laser snel een permanente markering op uw onderdeel van kunststof aanbrengen doordat het reageert op de chemicaliën in het kunststof onderdeel. Hierdoor ontstaat een gekleurde markering op het kunststof, of het nu om zwarte, witte, oranje of andere gekleurde onderdelen gaat.

U wilt kunstofmarkeringen van hoge kwaliteit.

Met een markeringsresolutie tot wel 1200 dpi kunt u gemakkelijk hoogwaardige markeringen op onderdelen van kunststof aanbrengen.

U wilt software gebruiken waar u al mee werkt.

Met onze fiberlasersystemen kunt u de laser bedienen vanuit bijna alle software voor Windows, zoals AutoCAD, Bartender, Adobe en CorelDRAW. Verbind de laser via een ethernet- of USB-aansluiting met uw computer.

U wilt kunststof lasergraveren.

Behalve lasers voor het markeren van kunststof hebben we ook CO2-lasers die fungeren als graveermachines voor kunstof en die tegelijkertijd kunststof tot een dikte van 1/2" kunnen snijden.

U wilt uw dure uitbestedingsprojecten voor markeringen zelf gaan uitvoeren.

Reduceer uw kosten door dure kunststofmarkeringen zelf te gaan verzorgen. Door een fiberlasersysteem te gebruiken in uw bedrijf, kunt u kosten besparen. Bovendien zult u voortdurend nieuwe projecten voor de laser ontdekken die waarde kunnen toevoegen aan de producten die u verkoopt.

U moet extreem kleine letters graveren.

Met onze fiberlasers kunt u tot 2,5 letterpunten groot markeren. U hebt dan wel een microscoop nodig om het te kunnen lezen, maar graveren is dus zeker mogelijk!

U moet medewerkers snel kunnen uitleggen hoe ze de laser kunnen gebruiken.

U hoeft geen nieuwe software te leren gebruiken met een fiberlasersysteem van Epilog. De software die u nu al gebruikt om uw streepjescodes te maken, kan waarschijnlijk de laser aansturen. Zo hoeft u geen kostbare tijd te besteden aan het opleiden en bijscholen van medewerkers om gespecialiseerde software te gebruiken.

De onderdelen waarop u een streepjescode wilt aanbrengen, zijn heel groot (tot wel 48" x 36" x 12,5").

Door de laserstraal te sturen met een serie spiegels kunnen onze fiberlasersystemen op een groot werkoppervlak van maximaal 48 x 36 inch (1219 x 914 mm) graveren. Het hypermoderne mechanische ontwerp met zwevende optica met X- en Y-assen is het resultaat van Epilogs jarenlange ervaring in het produceren van CO2-lasersystemen voor markeren en snijden.

Uw onderdelen passen in een mal, zodat u meerdere onderdelen tegelijkertijd kunt graveren.

Maak een mal waarin u uw onderdelen kunt plaatsen en graveer honderden streepjescodes tegelijkertijd. Onze systemen hebben een toegangsdeur aan de voorkant met sterke hydraulische beugels, zodat u uw mal met onderdelen gemakkelijk in het lasersysteem kunt plaatsen via het venster aan de bovenkant of via de deur aan de voorkant. Beide veiligheidsdeuren maken het mogelijk om snel en efficiënt onderdelen te plaatsen en te verwijderen.

In plaats van een speciale gebruiker aan te stellen die onderdelen één-voor-één graveert, kunt u nu de machine zo configureren dat hij graveert zonder dat u er bij bent: u hoeft pas naar de laser terug te keren wanneer het proces is voltooid.

Waar vind ik meer informatie?

help desk software