Metalen markeren met een CO2-laser

CO2-lasermachines kunnen rechtstreeks een verscheidenheid aan gecoate metalen markeren, zoals geanodiseerd aluminium of gepoedercoat roestvrij staal. Maar blanke metalen reflecteren de golflengte van een CO2-laser, waardoor voor rechtstreeks markeren doorgaans een fiberlaserbron vereist is. Voor eigenaren van een CO2-laser is er gelukkig nog een andere goede optie. Blanke metalen zoals titanium of nikkel kunnen voorafgaand aan het graveren met een CO2-laser worden behandeld met een metaalmarkeringsproduct.

Graveren van een roestvrijstalen beugelfles gecoat met CerMark

Wat kunt u maken?

Het gebruik van een metaalmarkeringsspray zoals CerMark, Enduramark of LaserBond biedt eigenaren van een lasermachine allerlei interessante (en winstgevende) toepassingsmogelijkheden, zoals het personaliseren van sieraden en hangertjes, het personaliseren van roestvrijstalen tumblers of het aanbrengen van serienummers op metalen onderdelen en componenten.

Een wereld vol mogelijkheden

De mogelijkheid om metalen te markeren met een CO2-laser opent de deur naar veel nieuwe projecten. Metalen voorwerpen zijn overal: van aangepaste waterflessen en gepersonaliseerde telefoons tot identificatietags en streepjsescodes. Door een Epilog Laser-machine aan uw gereedschappen toe te voegen, kunt u ook aan dit soort interessante, lucratieve projecten werken.

Hoogwaardige markeringen met CO2

U hebt geen fiberlaser nodig om hoogwaardige markeringen op metaal te maken. Door het metaal vooraf met een speciaal markeermiddel te behandelen, kunt u blanke metalen gemakkelijk markeren met uw CO2-laser.

Niet-destructieve markering

Doordat u een oppervlaktemarkering maakt en niet in het metaal zelf etst, verandert u niets aan de structuur of de integriteit van het materiaal.

Industriële en creatieve toepassingen

Of u nu streepjescodes aanbrengt op een eindeloze reeks onderdelen of een enkele veldfles personaliseert, metaalmarkeringsspray en een laser helpen u om de klus te klaren.

Ontdek

In onze maandelijkse Sample Club vindt u diverse CO2-metaalmarkeringsprojecten. Bekijk ze via onderstaande links en download gratis ontwerpbestanden die u met uw eigen laser kunt gebruiken! Blader door onze hele Sample Club-catalogus met meer dan 150 inspirerende projecten om uw creativiteit een handje te helpen.

Gebruiksvriendelijk

Het is net zo eenvoudig als 1 - 2 - 3 . Omdat onze lasermachines ongeveer hetzelfde werken als een standaardprinter, houden ze uw workflow eenvoudig.

icoon lasermachine

Ontwerp

Open een nieuwe pagina in uw grafische software. Importeer of creëer uw eigen ontwerp.

icoon lasermachine

Instellen

Stuur uw ontwerp naar de laser. In de printdriver wordt u gevraagd om de gewenste laserparameters te kiezen. U kunt ook instellingen kiezen voor een bepaald materiaal, uit de uitgebreide database van Epilog.

icoon lasermachine

Laser

Kies uw bestand op de laser, leg het graveermateriaal in de machine, sluit de deur en druk op "GO". De laser doet de rest!

Aanbevolen machines

Of u nu aan afzonderlijke artikelen werkt of in serie produceert, een Epilog Laser-machine kan het aan. Denk voor het betrouwbaar en efficiënt markeren van metalen bijvoorbeeld aan deze machines, of bekijk onze volledige productlijn.

Wat kan een laser nog meer?

Lasermachines openen de deur naar een wereld vol mogelijkheden, doordat u met talloze materialen voor uiteenlopende projecten kunt werken. Bekijk enkele andere interessante lasertoepassingen.

help desk software