Waarom is een laser het populairste gereedschap in mijn makerspace?

Vier redenen waarom een lasermachine populair wordt in uw makerspace.

Verschillende items die zijn gesneden en gegraveerd met een Epilog Laser-machine

Wat maakt een makerspace succesvol? Gebruikers komen voor het gereedschap en hoe meer gebruikers uw makerspace heeft, des te succesvoller die kan worden. Makers willen toegang tot machines die ze zelf vanwege de ruimte of het geld niet kunnen bezitten, dus is het beter om zo veelzijdig en uniek mogelijke machines te hebben.

U wilt een laser gebruiken in een makerspace? Dan moet u achter in de rij aansluiten! Vanwege de lange wachtlijsten voor gebruikers die een laser willen gebruiken, hebben we Ray Doeksen, pr-manager, bestuurslid en ontwerper/maker van Pumping Station: One in Chicago, gevraagd waarom de laser bij hen het populairste gereedschap is.

“We hebben twee lasers, waaronder een Epilog Mini 24. Lasersnijders zijn vaak het populairste gereedschap in een makerspace, populairder dan alle andere machines, zelfs 3D-printers. Ze zijn snel, relatief gemakkelijk te gebruiken en kunnen een project snel tot leven brengen”, zegt Doeksen.

Een snijplank in een Epilog Laser-machine

Een van de belangrijkste vragen waar nieuwe makerspaces mee te maken krijgen, is waar in geïnvesteerd moet worden: CNC-machines, 3D-printers of lasers. U zou natuurlijk het liefst een onbeperkt budget hebben en alles kopen wat er maar verkrijgbaar is, maar uw keuze wordt beperkt door het beschikbare budget. Ook al beschikken makerspaces over allerlei praktische en geavanceerde gereedschappen en hulpmiddelen voor makers, we horen heel vaak dat de laser een van de, zo niet het, populairste gereedschap in de makerspace is. Hoewel al die soorten gereedschappen elkaar heel goed aanvullen, zijn er een paar redenen waarom de lasersnijder zo gewild is.

Snelheid

Lasersnijders zijn snel. Ongelofelijk snel. Afhankelijk van de grootte van het project kun u met de laser in een paar minuten een prototype snijden. En in nog een paar minuten hebt u uw project gegraveerd.

Close-up van een houten bril gesneden met een Epilog Laser

Gebruiksgemak

Het leren gebruiken van de laser gaat heel snel, want het is vergelijkbaar met printen op papier. U kunt de meeste grafische software gebruiken om uw ontwerp te maken en naar de laser te sturen. Training gebeurt door meer ervaren gebruikers of in een les die u uw gebruikers verplicht kunt laten volgen voordat ze de laser mogen gebruiken.

Veelzijdigheid van het materiaal

De laser werkt met allerlei materialen: hout, acryl, textiel, kurk, rubber, leer en nog veel meer. Gebruikers kunnen afvalmaterialen, geassembleerde producten of zelfs goedkoop golfkarton graveren of snijden. 3D-printers werken voornamelijk met kunststoffen. Filament voor 3D-printers is over het algemeen heel betaalbaar, maar aan speciale filamenten kan een hoger prijskaartje hangen.

Een schaakspel van acryl, gesneden met een Epilog Laser

Werving

Indien uw makerspace nieuwe leden wil werven, is de laser daarvoor een goede manier. Als u taken en projecten hebt voorbereid, hoeft u alleen uw materiaal te plaatsen en op de startknop te drukken. Potentiële leden zullen versteld staan van de nauwkeurigheid en de snelheid van de laser.

Wat kan een lasersnijder betekenen voor uw huidige of toekomstige makerspace? Neem nu contact met ons op om daar achter te komen. Dan regelen we een praktische demonstratie zodat u met eigen ogen kunt zien wat een ongelofelijke aanwinst een Epilog-machine voor uw organisatie zal zijn.Zou uw makerspace een lasermachine kunnen gebruiken? Vul het formulier op deze pagina in en ontvang een brochure met onze volledige productlijn en snijvoorbeelden. Voor meer informatie kunt u ook onderstaand nummer bellen.


Telefoon: 030-7602998

help desk software