Wilt u een product laten graveren? Bespaar tijd en geld door het intern te doen

Nu is een ideaal moment om laserservices in huis te halen.

Lensassemblage en scherpstelmeter in een Epilog Fusion

Volgende week heeft u een evenement waarvoor u een promotieartikel met uw logo erop nodig heeft. Wat nu? Betaalt u de hoofdprijs voor deze spoedklus plus verzendkosten aan een promotiebedrijf, of zet u gewoon uw eigen laser aan om snel 100 stuks te graveren? Uw product is precies wat uw klant zoekt, maar hij wil een eigen tekst laten toevoegen. Belt u uw laserserviceprovider om te vragen of ze het product volgende week kunnen leveren, of gebruikt u uw eigen machine om het product te graveren waar de klant bij staat?

Tot voor kort besteedden de meeste mkb's lasergraveer- en lasersnijtaken uit, zoals het toevoegen van serienummers aan bedrijfsmiddelen, het maken van zakelijke borden, de branding van promotieproducten en andere lasertoepassingen. Maar ontwikkelingen van de apparatuur en technologie hebben de financiële drempel om mogelijkheden voor lasergraveren en -snijden in huis te halen flink verlaagd.

Zakelijke borden, gesneden en gegraveerd met een Epilog Laser
Een mal met metalen plaquettes in een Epilog FiberMark 24

Omdat de vraag naar lasergraveer- en lasersnijdiensten steeds groter wordt en er steeds meer producten gegraveerd moeten worden, krijgen fabrikanten te maken met hoge kosten van opdrachtnemers. Daarom overwegen veel fabrikanten om dit intern te gaan doen. Nieuwe producten met lasergraveerfuncties winnen aan kracht op de markt en de hoeveelheid uitbesteed werk wordt steeds groter. Daardoor is op een gegeven moment het bedrag dat elke maand weer uitgegeven wordt aan laserservices op maat niet kosteneffectief meer.

Soms leidt de tijd die nodig is voor het contacteren van leveranciers en het reserveren van een plek in hun productieschema tot vertragingen van een dag tot een week (of zelfs meer!). Fabrikanten kunnen hun doorlooptijden verkorten door laserapparatuur in hun eigen fabriek te plaatsen. De levertijden komen minder onder druk te staan en er kan beter voldaan worden aan onvoorspelbare klanteisen door het lasersnijden zelf uit te voeren en materiaal voor lasergraveren en -snijden bij de hand te hebben.

Een Epilog Zing waarvan de deur aan de voorkant gedeeltelijk geopend is.

Dankzij de technologische vooruitgang zijn veel functies die eerst alleen beschikbaar waren voor grootschalige industriële graveermachines nu ook te vinden op kleinere desktopmodellen, tegen een redelijke prijs en met dezelfde hoogwaardige resultaten. Moderne lasers zijn snel, productief en efficiënt, en zorgen zo voor een hoge doorvoer en weinig afval. Voortdurende verbeteringen van de ontwerp- en productieprocessen hebben gezorgd voor duurzamere lasersystemen die minder onderhoud nodig hebben dan oudere modellen. Hoewel de technologie zich steeds verder ontwikkelt, blijven lasergraveer- en lasersnijmachines vrij gebruiksvriendelijk.

Het lasermarkeringsproces produceert een permanente, scherpe, zeer gedetailleerde markering en kan afbeeldingen tot wel 1.000 - 1.200 dots per inch (DPI) graveren. Lasers bieden bovendien een extreem snelle manier om uw producten te personaliseren. Meerdere artikelen tegelijk graveren is eenvoudig met een lasersysteem waarbij de gebruiker snel een mal kan produceren om de items op hun plaats te houden en er zoveel te graveren als er op het werkoppervlak van de laser passen.

Screenshot van de Epilog Job Manager-software.

Sommige fabrikanten zijn bang dat ze niet beschikken over de interne expertise die nodig is om specifieke taakconfiguraties en toepassingen te ontwikkelen. Maar de systemen van Epilog zijn uitzonderlijk eenvoudig om te leren en vereisen geen propriëtaire software. Daarnaast is de Epilog Job Manager een krachtige tool waarmee u elke taak die u naar de laser heeft gestuurd kunt opslaan en opnieuw kunt gebruiken. U kunt previews van taken creëren, de instellingen die gebruikt zijn voor eerder uitgevoerde taken bekijken, projecten herhalen en taken goed georganiseerd houden. Deze waardevolle tool is inbegrepen bij elk systeem in ons huidige laserassortiment.

iPad, lasergegraveerd met een Epilog Laser-machine.
Promotiepennen, lasergegraveerd met een logo.

Naast de oorspronkelijke gebruiksdoelen kunnen fabrikanten met een intern lasersysteem ook hun eigen promotieproducten, zoals pennen en kleding, voorzien van hun merk en een serienummer geven aan bedrijfsmiddelen, zoals laptops en mobiele telefoons. Ze kunnen ook hun eigen borden voor binnen- en buitengebruik ontwerpen, cadeaus voor klanten of persoonlijke cadeaus personaliseren en beloningsproducten voor medewerkers ontwikkelen. Het personaliseren van mp3-spelers, iPods, iPads, laptops en mobiele telefoons met lasergravures is een bijzonder populaire toepassing van de lasergraveerder en kan diefstal voorkomen.

De volgende keer dat u een op maat gemaakt product op korte termijn moet leveren, kunt u uw klant verrassen met uw interne graveerservices. Neem contact op door het formulier in te vullen om te ontdekken hoe lasergraveren op locatie de productkwaliteit, de efficiëntie van uw workflow en uw bedrijfsresultaten kan verbeteren.Overweegt u een oplossing voor lasergraveren en -snijden in huis te halen? Vul het formulier op deze pagina in en ontvang een brochure met onze volledige productlijn en snijvoorbeelden. Voor meer informatie kunt u ook onderstaand nummer bellen.


Telefoon: 030-7602998

Vraag gratis brochure & voorbeelden aan

Ontvang brochures, voorbeelden en meer informatie van ons of uw lokale distributeur.

*
*
*
*
help desk software