De beste lasersnijders en -graveerders voor uw toepassing

Zes geschikte machines voor de zes meest gebruikte toepassingen.

De binnenkant van een Epilog Fusion Pro Laser-machine.

Om ervoor te zorgen dat u de juiste lasersnijder of -graveerder voor uw behoeften koopt, is het belangrijk rekening te houden met de branche waarin u werkzaam bent, en de toepassingen en materialen die daarin het meest gebruikt worden. Hoewel alle Epilog-machines over het algemeen geschikt zijn voor gebruik met de meeste materialen, komen de volgende tips wellicht van pas bij het kiezen van de laser die het beste bij uw specifieke behoeften past.

1) De beste lasergraveerder en -snijder voor kleine bedrijven

Zing 24 lasergraveer- en snijmachine, 50 watt, CO2, 24" x 12" (610 x 305 mm)

Epilog Laser Zing 24 lasermachine

De Epilog Zing 24 is een populaire keuze voor beginnende ondernemers vanwege zijn compacte formaat en ongelooflijke veelzijdigheid. Laservriendelijke materialen (hout, acryl, plastic, etc) worden vaak geleverd in voorgesneden vellen van 24" x 12" (610 x 305 mm), een ideaal formaat voor het graveeroppervlak van de Zing 24!

De lasergraveerder wordt aangedreven door een CO2-laserbuis van 50 watt met keramische onderdelen, wat een lange levensduur en lage oplaadkosten garandeert. Met een CO2-laser kunt u de meeste materialen graveren en/of snijden die u als kleine ondernemer vaak tegen zult komen, zoals hout, acryl, plastic, leer, textiel, geanodiseerd aluminium en nog veel meer.

De Epilog Zing-lasermachine in een kleine werkplaats.

The Epilog Zing 24 also allows you the ability to add on a Rotary Attachment for the engraving of glasses, mugs, wine bottles, and other cylindrical items up to 5.25” (133 mm) in diameter.

De graveerder is uiterst gebruiksvriendelijk en werkt gewoon via het printerstuurprogramma van uw computer. Uw beeldmateriaal kan via de meest populaire grafische ontwerpprogramma's worden ingesteld, zoals Adobe Illustrator, Photoshop, CorelDRAW, AutoCAD, Inkscape en nog vele andere. U kunt de paginagrootte aanpassen aan de grootte van het te graveren voorwerp of oppervlak, uw beeldmateriaal indelen alsof u het gewoon op papier wilt afdrukken, en het ontwerp vervolgens naar de laser versturen. Ook kunt u de snelheid en het vermogen van de machine aanpassen aan het materiaal dat u wilt gebruiken.

Meer informatie over onze serie Zing Lasers.

2) De beste lasergraveerder voor het etsen van glas

De Epilog Helix lasergraveer- en snijmachine, 60 watt, CO2, 24" x 18" (610 x 457 mm)

De Epilog Laser Helix lasermachine

De Epilog Helix is een favoriet onder glasgraveerders vanwege de grote z-diepte van zijn gemotoriseerde tafel. U kunt de tafel verlagen om een groot voorwerp met een diameter tot wel 8" op de optionele rondgraveerextensie te leggen. Deze functie is daarom vooral handig als u bijvoorbeeld een grote magnumfles of vaas wilt graveren.

De verzegelde metalen/keramische laserbuis van 60 watt is een uitstekende keuze voor glasetsers omdat ze hiermee op hoge snelheden kunnen graveren.

Lasergeëtste glazen potten.

Breid de machine uit met de optionele lens van 4" om een hele verzameling glazen te etsen met behulp van de rondgraveerextensie. De 4"-lens verlengt de laserstraal en biedt zo een langer brandpunt waarmee u in een boog rond wijnglazen en mokken kunt graveren zonder het glas te hoeven roteren.

Meer informatie over de Legend Laser-serie.

3) De beste lasergraveer- en snijmachine voor onderweg

Epilog Mini 18 lasergraveer- en snijsysteem, 40 watt, CO2, 18" x 12" (457 x 305 mm)

De Epilog Laser Mini 18 lasermachine

When you are looking for a small, lightweight laser system for traveling to craft shows, tradeshows, and other events, the Epilog Mini 18 is a great choice. Weighing only 70 lbs. (32 kg), the laser machine can be moved easily, and you can add on an optional rolling cart that attaches directly to the laser body and brings the machine to an accessible desk height. Alternatively, you can set the laser directly on a table or filtration unit to maximize space in your workshop or booth.

Een Epilog Laser-machine in een kleine ruimte.

De krachtige laserbuis van het 40 watt-systeem snijdt in één keer door hardhout en acryl met een dikte tot ¼” (6,4 mm). Zet deze laser tijdens evenementen in uw beursstand aan het werk en laat uw publiek zo alle mogelijkheden van de machine zien. U kunt er ook direct aangepaste ontwerpen mee creëren, en er ter plekke namen van klanten of speciale data op uw voorwerpen mee aanbrengen.

Met de functie Centraal graveren kunt u dergelijke maatkarweitjes snel en makkelijk via de laser zelf instellen. U hoeft alleen het middelpunt van uw voorwerp te bepalen, een vectorvak rond de te graveren afbeelding te tekenen en de vectortaak met deksel open en Red Dot Pointer aan uit te voeren. Vervolgens geeft de machine de exacte locatie aan waar de afbeelding gegraveerd moet worden. Zo kunt u uw laser, zonder giswerk of eindeloos meten, overal en met minimaal gedoe gebruiken, waar u ook bent.

Meer informatie over de Legend Laser-serie.

4) Beste laser voor metaalmarkering

Epilog FiberMark S2 30 watt Fiber 610 x 305 mm (24 x 12 inch)

Epilog Laser FiberMark S2-lasermachine

Als u op zoek bent naar een lasergraveerder die meer gericht is op industriële toepassingen zoals het graveren van metaal, streepjescodes of serienummers, dan wenden de meeste klanten zich tot de FiberMark. Met dit systeem krijgt u de mogelijkheid om vrijwel elk soort metaal direct, en met diepte, te graveren en de kleuren van gegraveerde technische kunststoffen te wijzigen. Een fiberlaser van 30 watt brengt vliegensvlug meerdere markeringen aan op staal, aluminium, messing en meer, inclusief geëtste, gepolijste en gloeimarkeringen.

Industrieel onderdeel dat met een Epilog Laser-machine is gemarkeerd.

Engrave 2D, data matrix, UPC or any other type of barcode with a FiberMark. You can etch barcodes onto metal tags to affix to your machinery or even place an entire piece into the laser using the 24” x 12” (610 x 305 mm) work table. Engrave one custom item or multiple pieces at the same time.

Meer informatie over de FiberMark S2.

5) De beste lasergraveerder en -snijder voor Makerspaces en scholen

Epilog Fusion Pro 32 75 watt CO2 32” x 20” (812 x 508 mm)

Epilog Laser Fusion Pro 32-lasermachine

Epilogs nieuwe Fusion Pro-serie heeft twee maten laser: 32” x 20” (812 x 508 mm) en 48” x 36” (1219 x 914 mm). Deze langverwachte systemen introduceren de hoogste graveersnelheid in de branche en de meest nauwkeurige camerapositioneringsfuncties in een lasersysteem.

De Fusion Pro-serie introduceert Epilogs IRIS™-camerasysteem: camera's boven de werktafel waarmee gebruikers een realtime afbeelding van het laseroppervlak kunnen zien en de afbeelding nauwkeuriger en sneller dan ooit op het te graveren stuk kunnen positioneren. De extra camera bij de lensassemblage kan gebruikt worden om registratiemarkeringen op vooraf bedrukte stukken te vinden.

Een Epilog Laser-machine in een makerspace.

Het IRIS-camerasysteem van de nieuwe Fusion Pro is een doorbraak voor het nauwkeurig en snel voorbereiden van projecten.

De Fusion Pro-series kenmerkt zich daarnaast door het volgende:

  • Highest Engraving Speeds: The Fusion Pro’s 165 IPS (4.2 m/s) engraving speed and 5G acceleration combine to provide the fastest engraving in the industry.
  • Touchscreen bij de laser: via het eenvoudige touchscreen kunt u rechtstreeks bij de laser taken selecteren, instellingen wijzigingen en meer.
  • SAFEGUARD™-functies: de mechanismen van uw lasermachine blijven schoner dan ooit dankzij de balgafdichting aan de zijkant, volledig afgedekte x-as-assemblage en afgedekte lensassemblage.

Meer informatie over de Fusion Pro Laser-serie.

6) De beste lasergraveerder en -snijder voor houtbewerkers

Epilog Mini 24, 60 watt, CO2, 24” x 12” (610 x 305 mm)

De Epilog Laser Mini 24 lasermachine

Houtbewerkers zijn doorgaans op zoek naar machines met vele verschillende functies: ze moeten betaalbaar zijn, gemakkelijk configureerbaar zijn en over een royaal laserwattage beschikken. Dit model voldoet aan al deze eisen, en bevat bovendien een in het systeem ingebouwde vectorsnijtafel en een laserbuis die in staat is om in één keer door een stuk hout van 3/8" (9,5 mm) dikte te snijden. Klap de linialen op de graveertafel omhoog om de graveerplaat van de vorige opdracht te verwijderen en leg de snijtafel met honinggraatmotief in de machine.

Lasergegraveerde houten snijplanken.

Een goede uitlaat is essentieel voor houtbewerkers. U kunt een sterke afvoerventilator aan de achterkant van de 4" poort van de laser bevestigen waarmee eventuele rook en gassen uit de machine kunnen worden afgezogen. Ook kunt u een kleine luchtcompressor op de achterkant van de machine aansluiten en gebruik maken van de ingebouwde Air Assist-functie van de Mini 24. De constante luchtstroom die vervolgens op het werkoppervlak wordt geblazen smoort de vlammen die door het snijden van dik hout kunnen ontstaan. Dit zorgt voor een zo mooi mogelijke randkwaliteit. Alle stukken materiaal die tijdens het snijproces door de snijtafel heen zijn gevallen worden verzameld in een handige, verwijderbare kruimellade en kunnen zo eenvoudig worden weggegooid.

Het graveren van afbeeldingen met hoge resolutie is natuurlijk essentieel voor houtbewerkers. De Mini 24 biedt deze veeleisende klanten de geweldige graveerkwaliteit waar Epilog om bekend staat. Met resoluties tot 1200 dpi is er geen enkele andere machine op de markt die zulke gedetailleerde afbeeldingen kan graveren op zulke hoge snelheden als de Epilog Mini 24.

Meer informatie over de Legend Laser-serie.

Wat is de beste lasermachine voor uw toepassing?

Kijk daarbij eerst naar uw specifieke behoeften en zoek daarna naar het model dat het best op uw situatie aansluit. We adviseren om altijd eerst een persoonlijke livedemonstratie te organiseren met een van onze wereldwijde distributeurs. Zij kunnen u laten zien hoe gebruiksvriendelijk de machine is en u helpen om het juiste model te kiezen, in het juiste formaat en met het wattage dat het beste bij uw budget past. Vul het formulier in om een brochure en enkele voorbeelden aan te vragen en ontdek met eigen ogen wat u allemaal wel niet met een Epilog Laser kunt maken!

Weet u al welke machine het beste bij u zou passen? Vul het formulier op deze pagina in en ontvang een brochure met onze volledige productlijn en snijvoorbeelden. Voor meer informatie kunt u ook onderstaand nummer bellen.


Telefoon: 030-7602998

Vraag gratis brochure & voorbeelden aan

Ontvang brochures, voorbeelden en meer informatie van ons of uw lokale distributeur.

*
*
*
*


Populaire pagina's

help desk software
Portions of this page translated by Google.