Aanpassen aan technologische veranderingen in trouwfotografie 

Maak van een trouwfoto een echt blijvende herinnering met een Epilog Laser-machine.

Fotografen zijn gewend zich aan te passen aan de technologie. Of het nu gaat om meer draagbare apparatuur om gemakkelijker op afgelegen fotolocaties te komen of om camera's met hoge resolutie die bruiloften hebben veranderd in paparazzi-achtige wedstrijden om de beste foto: fotografie is de afgelopen jaren veranderd en fotografen hebben zich weten aan te passen. Sommige technologieën zijn nuttiger gebleken dan andere, maar een die in opkomst is en de manier verandert waarop fotografen naar gecombineerde media en fotografie kijken, is de toevoeging van lasergraveren aan het dienstenpakket van veel trouwfotografen.

De mogelijkheid om zich te onderscheiden is cruciaal om op te vallen in deze zeer competitieve markt. Als u de meeste trouwfotografiepakketten bekijkt, zult u veel dezelfde opties tegenkomen, zoals het aantal fotografen op het evenement, het aantal uren en toegang tot een online fotoalbum. De lijst is tamelijk standaard. Als het aanstaande bruidspaar met drie fotografen praat die allen prachtige foto's maken, dan hebt u een manier nodig om u te onderscheiden zonder terug te vallen op een lagere totaalprijs. Sommige fotografen onderscheiden zich door een eigen deelmarkt te creëren, door zich bijvoorbeeld te specialiseren in stadsbruiloften. Anderen vallen op met unieke diensten na de bruiloft, zoals trouwalbums en fotodozen. Maar welke echt unieke diensten kunt u aanbieden?

Groep trouwfoto's gegraveerd op hout, leer, steen en canvas

Een idee dat in opkomst is, is het aanbieden van lasergeëtste trouwfoto's die een echt spectaculair pronkstuk vormen in het huis van het bruidspaar. Hout, marmer, metaal en acryl zijn allemaal geschikt voor het graveren van trouwfoto's. U kunt foto's toevoegen aan een bestaand product, zoals een wijnkistje, of een aparte foto maken voor op de schoorsteenmantel, maar met lasergraveren creëert u hoe dan ook een uniek stuk dat u niet snel ergens anders zult zien.

Wat is een goede foto om te graveren?

Gegraveerde foto's zijn ontzettend populair, maar graveerders hebben soms moeite om het gewenste resultaat te behalen op het materiaal waar ze mee werken. Voordat u trouwfoto's of andere foto's gaat graveren, is het belangrijk om het weten hoe het proces werkt.

Het eerste wat u in gedachten moet houden, is dat niet ELKE foto zich goed laat graveren. Maar wat is dan wel een ideale foto om te graveren?

Nuances: zorg dat u een foto neemt met veel verschillende kleuren, van licht tot donker. Een foto met een enkele kleur en veel lucht is eenmaal gegraveerd visueel niet erg interessant, net zo min als een foto met grote donkere vlakken, zoals een bruidspaar dat in de schaduw staat. Zo'n foto kan er afgedrukt op papier interessant uitzien, maar verliest veel detail bij het graveren.

Bruidspaar staat tegen een donkere achtergrond.
Deze foto heeft een erg donkere achtergrond die te veel overeenkomt met zijn smoking en levert dus niet het resultaat op dat u wilt.
Bruidspaar staat tegen een neutrale achtergrond.
Deze foto bevat een mooie verscheidenheid aan kleuren en laat zich goed op tal van materialen graveren.

Onderwerp in close-up: de compositie van uw foto vormt een integraal onderdeel van de kwaliteit van de ets. De spectaculairste gravures zijn vaak van het paar op de voorgrond. De verlovingsfoto van het paar hand in hand in het weiland is in artistiek opzicht prachtig, maar bij het etsen op hout gaat er veel detail verloren.

Bruidspaar loopt door een veld.
Het bruidspaar in de verte verdwijnt in de gravure.
Intieme close-up van een bruidspaar.
Een close-up van het paar levert bij graveren een visueel veel interessanter plaatje op.

Waarom is een fotograaf de perfecte graveerder?

U ziet een lasergraveersysteem misschien als een ingewikkelde machine waar uren programmeerwerk voor nodig is en die veel ruimte inneemt op uw werkplek, maar in werkelijkheid zijn lasersystemen inmiddels eigenlijk net zo gemakkelijk te bedienen als uw gewone printer. En ze zijn ook niet veel groter. Het bedienen van de laser is heel eenvoudig: u opent uw digitale foto in het ontwerpprogramma van uw voorkeur en drukt de foto af op de laser.

Close-up van een trouwfoto gegraveerd op hout

De leercurve voor de laser zit in de illustratie, niet in de machine. Fotografen zijn de perfecte graveurs omdat ze bijna intuïtief begrijpen wat een goede gravure wordt. In de tijd die anderen nodig hebben om een foto met de juiste compositie, belichting en contrast te vinden, heeft een fotograaf al de perfecte foto gekozen en voorbereid om te graveren. En uw natuurlijke grafische ontwerpvaardigheden als fotograaf zijn perfect voor gebruik met de machine, doordat u uw foto kunt bewerken in de meeste ontwerpprogramma's, zoals Photoshop, Illustrator en vele andere.

Zelf foto's graveren of uitbesteden

U hebt twee mogelijkheden voor het gebruik van lasergraveren in uw bedrijf: u kunt het laseretsen uitbesteden aan een lasergraveerservice of investeren in een eigen kleine laser. Beide opties hebben voor- en nadelen.

Als u het lasergraveren uitbesteedt, zijn de opstartkosten voor uw nieuwe service laag omdat u niet zelf een laser hoeft aan te schaffen. Dat is een belangrijk voordeel voor fotografen die graveren op maat willen aanbieden, maar niet willen investeren in een eigen lasersysteem. Er zijn veel lasereigenaren die volop ervaring hebben met het werken met allerlei materialen en die graag voor u aan de slag gaan zodra u een foto hebt om te etsen.

Groep gegraveerde trouwfoto's

Een groot voordeel van een eigen laser is de planning van uw graveertijd. Lasergraveerservices hebben vaak een drukke periode die precies samenvalt met uw drukke trouwseizoen. Dat kan al snel betekenen dat u bent overgeleverd aan de graveerservice, wat gevolgen kan hebben voor de levertijd van uw graveerwerk. Als u zelf een laser bezit, kunt u foto's ook eerst uitproberen op restmateriaal om de beste foto te selecteren voordat u echt gaat graveren.

Voor de investering in een desktoplaser moet u rekenen op ongeveer $10.000 voor een hoogwaardige graveerder met alle modules die u nodig hebt. Er zijn ook mogelijkheden voor huurkoop vanaf slechts $200 per maand, zodat u voor weinig geld kunt beginnen met zelf graveren. Als u dergelijke investering niet wilt doen, dan zult u op zoek moeten naar een lasereigenaar die het graveerwerk voor u wil doen.

Wilt u meer informatie?

Gegraveerde trouwfoto's zijn echt uniek en zijn dan ook ontzettend populair. Ze vormen een fantastische aanvulling op uw huidige dienstenaanbod, of u nu fotograaf, huwelijksplanner of een gespecialiseerde lasershop bent. Als u een praktische demonstratie van een lasersysteem bij u in de buurt wilt, kunt u het formulier op deze pagina invullen of ons bellen op onderstaand telefoonnummer.

Telefoon: 030-7602998

Vraag gratis brochure & voorbeelden aan

Ontvang brochures, voorbeelden en meer informatie van ons of uw lokale distributeur.

*
*
*
*
help desk software