Epilog Laser debuteert met G2-Galvo Lasersysteem tijdens IMTS

epilog g2-galvo systeem

"We hebben het beste van twee werelden gecombineerd: de mogelijkheden van open architectuur en het grotere markeergebied van onze traditionele CO2- en fiber systemen met de ongekende snelheid en nauwkeurigheid van een galvo systeem.”

Mike Dean, Epilog Laser

Chicago (12 september 2016) – Epilog Laser, de toonaangevende ontwerper en producent van CO2- en fiber lasersystemen voor graveren, snijden en markeren, introduceert met trots de G2 op de Industrial Manufacturing Technology Show (IMTS). Dit is het eerste galvo lasersysteem dat lasermarkeringen kan aanbrengen op een groot werkoppervlak zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de gravures of productindexering nodig heeft. De G2 is een luchtgekoelde, gepulseerde fiber laser die met opmerkelijk hoge snelheid graveert binnen een instelbaar graveergebied van 609 x 609 mm (24" x 24"). De vertegenwoordigers van Epilog zullen het revolutionaire nieuwe apparaat demonstreren op de IMTS (stand N-6557) dat van 12 tot 17 september wordt gehouden.


"Traditionele galvosystemen hadden twee nadelen”, legt Mike Dean, Vice President Sales and Marketing bij Epilog Laser, uit: "óf je was beperkt tot een klein werkoppervlak met een vast scherpstelbereik, óf je moest over de veiligheidsmiddelen beschikken om een open laser van klasse IV in je bedrijf te kunnen gebruiken.

Wij hebben die beperking verwijderd door de focale lengte en de scherpte van de straal aan te passen met een unieke lenstechnologie die dynamisch scherpstelt. Zo kun je veilig de grootste onderdelen tot wel 609 x 609 mm (24" x 24") graveren in een gesloten behuizing.”


Andere innovatieve kenmerken van de G2 zijn:

  • Intuïtief toetsenblok voor het regelen van de focale lengte - Dankzij het unieke ontwerp van de Epilog G2 is het niet nodig om lenzen te verwisselen om de grootte van het veld te wijzigen. Gebruikers kunnen het graveerveld direct via het toetsenblok instellen zonder mechanische wijzigingen in het systeem door te voeren. Daardoor kunnen ze de tafel instellen tussen 101 mm (4" x 4"), 406 mm (16" x 16") en 609 mm (24" x 24").
  • Markeersnelheden van 2 m/sec. - Dubbel scharnierende spiegels maken microscopische aanpassingen om de laserstraal op de tafel te richten voor ongelooflijk snelle graveringen met een hoge resolutie.
  • Naadloze integratie van software - Print rechtstreeks naar de laser vanuit bijna elk softwarepakket dat op Windows is gebaseerd, zoals AutoCAD, SolidWorks, streepjescode- en serialisatiesoftware en zelfs grafische programma's zoals CorelDRAW en Illustrator.

"We hebben het beste van twee werelden gecombineerd: de mogelijkheden van de open architectuur en het grotere markeergebied van onze traditionele CO2- en fiber systemen met de ongekende snelheid en nauwkeurigheid van een galvo systeem”, stelt Dean. "We zijn verheugd dat we deze geweldige technologie hebben kunnen ontwikkelen en stellen hem beschikbaar aan fabrikanten uit alle sectoren.”

De G2 is verkrijgbaar in uitvoeringen met 30 of 50 watt.


For more information, contact:

Amy Dallman

Marketing Communications Specialist

Epilog Laser

+1 303 277 1188


help desk software